Reiki

reikiwebsiteplaatjeVoor wie?

Reikibehandelingen zijn voor iedereen geschikt. Heb je fysieke klachten, chronisch of tijdelijk? Zit je er doorheen? Heb je gewoon even een steuntje nodig, even wat extra energie? Dan kan reiki een manier zijn om dat te bewerkstelligen. Reiki kan echter ook diepliggende problemen op mentaal gebied aanpakken en ondersteunen in je spirituele ontwikkeling.

Algemene informatie

Reiki is een Japanse healingsmethode en is ontwikkeld door Usui, een boeddhistische tendai-monnik. Het kan worden gebruikt voor zowel zelfbehandeling als het behandelen van anderen. Bovenal is het methode om het pad van spirituele ontwikkeling op te gaan. Reiki gaat om het overbrengen van kosmische energie op het lichaam en de geest. Deze energie zet het lichaam en de geest aan om tot healing te komen.

Healing is niet hetzelfde als genezen. Healing kan net zo goed betekenen dat je leert met eenziekte om te gaan. Reiki kan direct op het lichaam gegeven worden, wat wel hands-on wordt genoemd en het kan op afstand gestuurd worden.

Reiki kan als aanvulling gegeven worden bij vrijwel iedere aandoening. Wel dient bij iedere ziekte eerst de huisarts geraadpleegd te worden. Reiki is immers geen wondermiddel en zeker geen vervanging voor de huisarts. Dit geldt ook voor psychische aandoeningen en/of problemen.  

Reiki wordt in het Westen onderverdeeld in 3 graden: 

  • de eerste graad waarbij je vooral leert jezelf te behandelen en anderen door hands-on technieken
  • de tweede graad waarbij je leert ook op afstand en door tijd en ruimte heen te behandelen 
  • de mastergraad, waar je wordt opgeleid om zelf Reiki-inwijdingen te geven. 

Contact voor- en achteraf via Skype.

Voor meer informatie en kosten, gebruik de e-mailknop rechts bovenaan de pagina (envelopje).